Пн. 29 Квітня 2024

Спосіб, що допоможе продовжити термін достигання огірків

Цього року літо просто аномальне. То грози з градом, то неймовірна спека, тож у багатьох дачників почали передчасно жовтіти батоги огірків. А це означає, що вже у серпні можна залишитись без урожаю. Але виправити ситуацію можна, якщо терміново провести обробку огіркових грядок. Цей засіб реанімує огірки та допоможе продовжити сезон плодоношення.

Вся справа в тому, що пожовтіння огірків може бути пов’язане з дуже сухим повітрям, якщо кущі посаджені близько один до одного через брак харчування, спеки або, навпаки, похолодання. Але все ж таки більш поширеною причиною передчасного пожовтіння листя є хвороби, які також активізуються під час погодних катаклізмів, пише телеграм-канал “СОДа”.

Якщо кущі посаджені на достатній відстані один від одного, вони не печуться цілий день під прямим сонячним промінням, ви їх періодично рясно поливаєте, то проблема в хворобах. 

Приготувати чудодійний розчин легко. У 10-літрове відро води потрібно додати 2 чайні ложки димексиду, а також 1 склянку рідкого триходерміну і 1 ампулу циркону (1 мл). Все це перемішати і обприскати грядки з огірками рано-вранці або пізно ввечері, головне не перед дощем, щоб вода не змила препарат. 

Завдяки такій обробці огірки до холодів вас радуватимуть плодами. 

Українські вчені виокремили 10 сортів винограду без кісточок


Залишити коментар