Нд. 28 Квітня 2024

На Львівщині аграрії, які вирощують органіку, отримають субсидію

Виробники органічної продукції Львівської області можуть отримати з обласного бюджету фінансову підтримку у вигляді субсидії на одиницю оброблюваних угідь, яка передбачена Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Про це пише propozitsiya.com.

«Львівщина – єдина серед регіонів України затвердила програму підтримки місцевих виробників органічної продукції. На регіональному рівні у поточному році з обласного бюджету виділено 1 млн гривень на підтримку наших операторів органічного виробництва», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

За умовами програми отримати фінансову підтримку можуть суб’єкти підприємництва,  що провадять виробничу діяльність у сфері органічного виробництва, підтверджену відповідними сертифікатами, які видані сертифікаційними органами-резидентами України у 2023 році.

Фінансова підтримка надається на одиницю оброблюваних угідь з розрахунку 5 000 грн на 1 гектар посіву та/або насаджень органічних сільськогосподарських культур, але не більше 150 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.

У якому регіоні найкраще вродила картопля

 

 

 


Залишити коментар