Машина для розмінування, розроблена у Харкові, отримала сертифікат

Розробка харківських виробників — машина для підготовки ґрунту до розмінування — пройшла відповідну сертифікацію.

Компанія-виробник уже отримала сертифікат відповідності та декларацію про відповідність, що дозволяє налагодити її виробництво та використовувати для розмінування територій, говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

Зазначається, що важливими перевагами вітчизняної техніки перед закордонними машинами з розмінування є простота конструкції, порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування й ремонту. Водночас розробка дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. Наразі щомісяця виробники можуть виготовляти дві такі машини.

«Ми зацікавлені в тому, щоб не імпортувати обладнання, а купувати своє. Тому, безумовно, ми підтримуємо ефективні українські розробки. Ключове завдання сьогодні — масштабувати виробництво вітчизняних виробників», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, такі машини, як розробка харків’ян, будуть корисними для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які займаються розмінуванням в Україні.

Уточнюється, що сьогодні в Україні працюють 20 машин для розмінування, з яких три — на Харківщині, та близько 3000 фахівців з розмінування.

У Нідерландах урожай збирає комбайн на сонячних батареях


Залишити коментар