Відкритий пиріг готують на пісочному тісті
Він вийде смачний, з ніжним смаком вашого улюбленого повидла, на пісочному крихкому тісті, просто неймовірна смакота.
Інгредієнти:
цукор — 170 г
вода — 160 мл
олія — 120 мл
дрібка солі
1 пакет ванільного цукру
борошно — 600 г
розпушувач — 2 чайні ложки
повидло густе — 500 мл
Приготування:
Воду влити у ємкість для приготування, додати цукор, сіль, ванільний цукор, олію. Тоді вимішати вінчиком до розчинення цукру, додати просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке еластичне тісто, яке має злегка липнути до рук.
Розділити тісто на більшу та меншу частини. Викласти більшу частину тіста на робочу поверхню, посипану борошном, розкачати, викласти в форму, застелену пергаментом.
На тісто викласти густе повидло, розрівняти акуратно по всій поверхні. Дістати меншу частину тіста, тоненько розкачати в квадрат, нарізати на тоненькі смужки, викласти у вигляді решітки на повидло.
Випікати при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Залишити коментар