Нд. 28 Квітня 2024

Час пересаджувати півонії

Від початку травня до кінця липня півонії прикрашають сад, наповнюють його яскравими барвами й чудовим ароматом. Навіть після цвітіння їхнє листя відрізняється особливою декоративністю. Щоб ця краса була й наступного року, важливо знати, коли та як краще пересаджувати півонії.

Півонії люблять світло. Тому їх краще висаджувати на сонячних ділянках, хоча можна й у напівтіні.

“Від кількості сонця залежатимуть кількість і розмір квітів. Півоніям подобаються місця, повністю захищені від різких протягів і вітрів. Рости ця культура може на будь-якому ґрунті, але краще віддати перевагу чистим, окультуреним суглинкам. Півонії не люблять заболочених і надто сирих ґрунтів”, – стверджують знавці цих квітів.

Вибираючи місце для висаджування півонії, слід звертати увагу на ґрунтові води. Вони мають бути на глибині не менш як 50-70 см. Інакше можливе загнивання кореневої системи й загибель рослини, повідомляє Gazeta.ua.

Найкраще для пересаджування цієї квітки обирати середину серпня – кінець вересня. Тоді півонія встигне прижитися та розвинути достатню кореневу систему до стійких холодів.

Намагайтеся вибрати такий час, щоб після пересаджування півонії хоча б два тижні було дощів. Її коріння не любить надлишку вологи, особливо після санітарного обрізання. Тому важливо контролювати поливання.

Є ознаки, які допоможуть зрозуміти, що півонію потрібно пересадити вже цього року:

• півонія не квітне або квітне не так рясно, як раніше;

• бутони починають в’янути, не розквітнувши;

• квіти стали надто дрібними;

• на квітах зменшилася кількість пелюсток;

• квіти почали з’являтися лише на зовнішніх краях куща, а всередині їх немає;

• півонія, яка була висаджена осторонь від інших рослин, вже розрослася і заважає їм.

Місце, куди пересаджуватимете півонію, важливо підготувати заздалегідь. Від цього залежить розвиток і ріст рослини, тривалість її життя та цвітіння.

На Черкащині збирають урожай з 20-кілограмових кавунів


Залишити коментар