Пн. 29 Квітня 2024

Свинина подешевшала

З початку липня роздрібні ціни на свинину знизились. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

Так, у другій половині липня ціни на охолоджені свинячі напівфабрикати на прилавках супермаркетів були дещо нижчими ніж на початку місяця.

«На початку липня середня ціна кілограма свинини сягнула 207 грн/кг, проте вже у третій декаді показник опустився нижче позначки у 205 грн/кг. Тож, попри те, що середній показник за підсумками місяця через вищі цінники на його початку незначно вищий ніж місяцем раніше (+0,4% чи 0,8 грн/кг), окремі позиції навіть незначно подешевшали. Так, ціна грудинки знизилася на 1,2% (до 181,3 грн/кг), свиняча лопатка втратила 0,7% порівняно з червневою середньою (липнева позначка — 193,1 грн/кг), а корейка — 0,6% (227,15 грн/кг, відповідно)», — йдеться у повідомленні.

Коливання цін на інші та сезонно популярніші позиції було хоч і позитивним, проте обмежилося зміною у 0,7-1,7% проти показників минулого місяця.

Як зазначається, така динаміка роздрібних цін частково віддзеркалила зміни закупівельних.

«Ціни закупівлі протягом перших трьох тижнів місяця послаблювалися, тож середня ціна закупівлі у липні були на 3,4% чи на 2,8 грн/кг нижчою ніж місяцем раніше. Утім, хоча й оптові ціни на охолоджені свинячі півтуші та кускову свинину і ціни на свинячі напівфабрикати для кінцевого споживача послабилися порівняно з початком місяця, зміну ситуації на ринку живця свиней забійних кондицій вони відобразили лише частково», — прокоментували в аналітичному відділі АСУ.

Водночас інші види м’яса у липні подорожчали: курятина та індичка на 1%, яловичина — на 2,8%.

На Черкащині збирають урожай з 20-кілограмових кавунів


Залишити коментар