Пн. 29 Квітня 2024

Селекціонери вивели сорт нектарину тривалого зберігання

Вчені-селекціонери науково-дослідного інституту садівництва, виноградарства і виноробства при Міністерстві сільського господарства Узбекистану представили нові сорти нектарина під назвами «Хосіят» та «Іфора». Нові сорти виведені співробітниками науково-дослідної станції НДІ, розташованої у Фергані.

Про це пише  EastFruit.

Плоди нових сортів нектарина досить великі, середня вага становить близько 200 грамів.

«Нові сорти нектарина мають тривалий термін зберігання, їх можна реалізовувати протягом одного місяця після збору врожаю, за умови дотримання відповідного температурного режиму та інших умов зберігання. Ці сорти мають гарний зовнішній вигляд, м’якоть жовтого кольору і легко відділяється від кісточки, вміст цукру в них становить 14%», – пояснює кандидат сільськогосподарських наук Адхам Махмудов, співробітник НДІ садівництва, виноградарства і виноробства ім. академіка М. Мірзаєва.

Персик і нектарин – одна з найбільших позицій експорту Узбекистану в сегменті свіжої плодоовочевої продукції. Минулого року персик і нектарин посіли друге місце за значущістю в експортній виручці країни у свіжому фруктовому сегменті, поступившись лише свіжому столовому винограду.

 

 


Залишити коментар