Канадським вченим вдалося винайти желатин з гороху

Вчені Альбертського університету (Канада) знайшли спосіб створити замінник желатину з білка гороху, і вже співпрацюють для його виробництва з міжнаціональним лідером у сегменті рослинних інгредієнтів.

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і харчових наук Альбертського університету, повідомляє newfood.media.

Новий продукт, патент на який знаходиться у процесі реєстрації, має більший вміст білка, ніж наявні замінники желатину на рослинній основі, але також може легко перетворюватися з рідини на гель і назад.

«Під час експерименту ми випадково виявили, що певні умови, такі як рН, спричиняють «термічну оборотність» білка гороху, що може значно полегшити промислове застосування», — заявляє доктор Чен.

Відкриття, якщо його успішно розширити до рівня промислового виробництва, може замінити традиційний желатин у виробництві харчових продуктів.

Команда науковців вже співпрацює з багатонаціональним лідером у виробництві рослинних інгредієнтів, використовуючи як сировину горох, вирощений у Канаді. Проєкт також отримав $78 тис. фінансування, щоб оцінити ефективність желатину із гороху як рослинного замінника в реальних харчових продуктів.

Чим сорти українських горіхів найкращі у світі?


Залишити коментар