Нд. 28 Квітня 2024

Пенсійний вік можуть підвищити

Зараз у нашій країні офіційний вік виходу на пенсію становить 60 років. Однак незабаром його підвищать, це неминуче. Ймовірно, пенсійний вік в Україні підвищать до середньоєвропейського, який приблизно на 3-5 років вищий. Причому це – питання кількох найближчих років.

Про це повідомляє finance.today.ua.

Видання Оbozrevatel зібрало думки соціологів та політиків щодо підвищення пенсійного віку. Всі вони виявилися одностайними: вихід українців на заслужений відпочинок доведеться відсунути на більш “зрілі” роки.

На сьогодні в Україні налічується приблизно 10,5 млн пенсіонерів. Приблизно стільки ж у нас і громадян, які офіційно працюють. Тобто на сьогодні, умовно кажучи, один працюючий українець утримує одного пенсіонера. А якщо врахувати, що багато хто з офіційно працюючих громадян показує “білу зарплату” у розмірі мінімалки, то їхній щомісячний внесок до Пенсійного фонду становить лише 1474 грн.

Як при цьому утримувати пенсіонерів, у яких розмір мінімальної пенсії становить за законом не менше 2093 грн, – питання риторичне. Загалом, з кожним роком Пенсійний фонд дедалі глибше залазить у кишеню до держбюджету, щоби взяти гроші на мізерні виплати пенсіонерам.

 

 


Залишити коментар