На Рівненщині скоро зберуть урожай кавунів

У Рівненській області збір урожаю кавунів розпочнеться у серпні. Про це заявив керівник Асоціації фермерів області Андрій Кузьмич. За його словами, у 2023 році фермери в області засіяли свої землі кавунами орієнтовно на 50 га, надалі територія посіву може збільшитися.

Він зазначив, що є декілька господарств, які ризикнули вирощувати кавуни.

“Вони для нашої області нетипові. Вираховуючи ситуацію, яка складається в нас у країні, наші фермери ніколи не здадуться та будуть збільшувати площу посіву під цю баштанну культуру”, — сказав він.

Кузьмич заявив, що в регіоні кавуни вирощують на крапельному поливі, без цього не виросте культура. На Херсонщині більше сонця, там тепліші дні, там інший клімат.

“У нас він суворіший, у будь-який момент можуть бути заморозки. Зараз температура стабільна, а ночі холодні — це ніяк не вплине на ріст кавунів. Вже за якихось там півтора-два тижні на Рівненщині будуть збирати кавуни”, — сказав він.

За його словами, перші спроби вирощувати кавуни в області були ще у 2015 році, тоді вирощували для себе. Зараз багато сильних агрономів, які працювали на півдні, переїхали на Рівненщину. Вони діляться досвідом.

Скільки коштів потрібно, щоби закласти обліпиховий сад

 


Залишити коментар