Пн. 29 Квітня 2024

Персики на Одещині потерпають від попелиці

В Одеській області через вологу весну та початок літа на персику та інших садових культурах спостерігалась велика шкодочинність попелиці.

Про це повідомив засновник компанії “Грін Технолоджі”, яка вирощує персик та виноград під Одесою, Дмитро Остапенко в інтерв’ю журналу Садівництво по-українськи.

“Персик обробили інсектицидом, але як тільки закінчили, пішла дуже сильна злива, і приблизно через тиждень довелося обробляти знову”, – сказав він.

За його словами, зима була дуже м’яка та комфортна для його господарства. Весна навпаки – дуже складна: на квітень-травень припала третина річних опадів, які викликали поширення грибкових захворювань. Найбільшою проблемою для всіх господарств півдня виявилася кучерявість персику.

“З нею дуже складно боротися, тим більше у квітні через погоду ми практично не могли обробити сад: чи був дуже сильний вітер, чи дощ”, – сказав фермер.

Остапенко каже, що персик – культура, яка вимагає дуже багато уваги, тільки тоді вона показує себе добре.

“Інша річ, що ми робимо якісь помилки, на яких навчаємось. Щосезону починаємо з того, що дістаємо список помилок минулого року і робимо все, щоб їх не повторювати”, – зазначив він.

Цього року кукурудза спізнилася з “цвітінням”


Залишити коментар