Пн. 29 Квітня 2024

Як виростити смачний і соковитий перець

Болгарський перець росте на кожній ділянці, але отримати солодкі, великі і м’ясисті плоди виходить не у всіх. Справа не тільки в сортах та гібридах, а й у правильному догляді за цією рослиною.

Дачники знають, що перець дуже любить полив і тому його буквально заливають, сподіваючись отримати великий і щедрий урожай. Але такі перці найчастіше виростають водянистими та прісними.

Надлишок вологи протипоказаний перцям, як і полив холодною водопровідною водою. Краще поливати перці помірно або облаштувати краплинний полив. У такому разі вдасться зібрати великий урожай солодких та великих плодів.

Часто потрібно поливати, якщо у вас на ділянці піщаний ґрунт, який надто швидко пересихає у спеку. Також на смак перців впливає і неправильне підживлення. Азот, калій і фосфор потрібно вносити 1 раз на 7-10 днів у помірній кількості і в першому періоді вегетації.

Для цукристості перцю важливі підживлення органічними добривами. Хороший результат дає застосування кропиви, а точніше, настою на її основі.

Листя та стебла кропиви потрібно викласти в ємність та залити водою, залишити на кілька днів бродити. Потім настій злити та використовувати 1 літр розчину на 10 л води, поливаючи грядки.

Як правильно засушити часник


Залишити коментар