В Україні запровадили перевірки банківських рахунків

В Україні запущено механізм застосування загального стандарту звітності CRS. Автоматичний обмін фінансовою інформацією запроваджує норми та процедури, які потрібні для виконання банками вимог зі збору даних про рахунки громадян. Про це повідомляє finance.today.ua, пише agronews.ua.

У прес-службі Міністерства фінансів повідомили про набрання чинності наказу відомства “Про затвердження Порядку застосування загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки”. Він визначає список даних, які банки зобов’язані встановлювати та передавати до податкової служби.

Процедура комплексної перевірки торкнеться наявних та нових рахунків фізичних осіб, а також наявних та нових рахунків юридичних осіб (компаній та організацій).

Що таке CRS

Common Reporting Standard (CRS) – це стандарт автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей. Йдеться про щорічниц автоматичний обмін інформацією для податкових цілей між країнами-учасницями Багатосторонньої угоди.

Підзвітні банки, кредитні спілки та страхові компанії повинні збирати та передавати до компетентних органів своїх юрисдикцій дані щодо рахунків громадян та організацій, які є їх резидентами.

З 1 липня у рамках підзвітних фінустанов вимагають застосовувати заходи перевірки до рахунків для визначення того, чи підлягають вони обміну.

За ігнорування запиту податкової служби передбачено штрафні санкції. Податківці можуть через письмовий запит вимагати необхідні відомості та їхнє документальне підтвердження. За ігнорування накладатиметься штраф у розмірі п’яти розмірів мінімальної заробітної плати. Зараз це 33,5 тис. грн.


Залишити коментар