Вт. 30 Квітня 2024

В Албанії потерпає сільське господарство через зміни клімату

За словами міністра сільського господарства Фріди Кріфки, зміна клімату є найбільшою проблемою Албанії. Країна почала переговори з Європейським Союзом у липні 2022 року і зараз приводить усі внутрішні закони та правила у відповідність до ЄС.

Згідно з даними МВФ, до 2050 року температура в Албанії підвищиться на 2,2 градуси за Цельсієм, а також збільшиться частота надзвичайно високих температур, пише Еuractiv.

Крім того, хоча очікується, що кількість опадів зменшиться на 4,3%, частота та інтенсивність сильних опадів зростуть, створюючи більший ризик повеней.

У результаті міністерство інвестувало 1,16 млрд леків (11,2 млн євро), що в 2,5 рази більше, ніж минулі інвестиції, у зрошення, щоб допомогти фермерам країни зі своїми врожаями.

Існують також плани зі Світовим банком побудувати цифрову платформу для кліматичного інтелектуального сільського господарства», яка «збиратиме інформацію про тип ґрунту, гідрометеорологічні дані, сільськогосподарські методи, включаючи використання добрив, пестицидів та зрошення, і спрямована на направляти фермерів до більш стійких методів ведення сільського господарства».

Прогнозують дефіцит апельсинового соку


Залишити коментар