Касероль з кабачків – смачна французька страва

Запіканка зі скибочками молодого кабачка, хлібними кубиками, сиром та зеленню в “касеролі” – керамічній каструльці. Легка і ніжна французька страва в кабачковий сезон!

Інгредієнти:

1 молодий кабачок

50–70 г твердого сиру

100 г хліба білого або сірого

1 яйце, пів склянки молока

1 пучок зеленої цибулі

пучок кропу і петрушки

масло (для змащування форми)

перець , сіль за смаком

Спосіб приготування:

Нарізати кабачок тонкими скибочками. Тушкувати декілька хвилин кабачки в каструльці, додавши трохи води, до м’якості. Трохи посолити.

Нарізати хліб кубиками 1×1 см. Сир нарізати кубиками трохи дрібнішими, ніж хліб. Дрібно посікти зелену цибулю, петрушку і кріп. Збити яйце з молоком, дрібкою солі і чорним меленим перцем. Перемішати кабачки, хліб і зелень.

Залити рідкою сумішшю, ще раз перемішати і викласти в кассероль або іншу глибоку форму для запікання, змащену вершковим маслом. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин, до легкого зарум’янення поверхні. Кришкою не накривати.

Найпростіший рецепт чизкейка


Залишити коментар