У Великобританії очікують рекордний врожай лохини

Сезон британської лохини офіційно стартував наприкінці червня, і провідні виробники прогнозують високі обсяги виробництва цієї ягоди у 2023 році. Компанія Hall Нunteri, на частку якої припадає близько 30% врожаю лохини Великої Британії, вважає, що врожай лохини в країні сягне рекордних 6 тисяч тонн у цьому сезоні.

За словами Гаррі Холла, керуючого партнера Hall Hunter, початок збору лохини у Великій Британії було відкладено на один тиждень через негоду. Але в наступні теплі та сонячні дні рівень BRIX у лохині підвищився, а це означає, що ягоди будуть на смак «солодшими, ніж будь-коли»:

“Британську лохину довгий час ігнорували, тому я радий, що Hall Hunter нарощує обсяги виробництва місцевої ягоди й 2023 року зможе побити власний рекорд, зібравши близько 2 тисяч тонн. Британська свіжа лохина з невеликою кількістю «харчових миль» (концепція, яка стимулює споживання локальних продуктів) і яскравим смаком корисна і для планети, і для кожної британської родини”, – сказав він.

Гаррі Холл оцінює ринок лохини Великої Британії в 481 мільйонів фунтів стерлінгів. При цьому ринок продовжує активно зростати. Разом із ринком зростає і попит на місцеві фрукти, вирощені у Великій Британії. За словами Голла, торік британські споживачі купили понад 5000 тонн лохини, вирощеної у Великій Британії, і його мета полягає в тому, щоб істотно збільшити цю цифру.

“Великобританія імпортує 45 тисяч тонн лохини, зокрема з Польщі та Чилі. Тому тільки Hall Hunter хоче збільшити виробництво місцевої ягоди на 30% порівняно з минулим роком і, завдяки активному постачанню споживачам зробити британську лохину єдиним вибором для супермаркетів і покупців у період з червня до вересня”, – сказав Гаррі Холл.

Мариноване листя винограду – новий смаколик на Закарпатті


Залишити коментар