Сб. 27 Квітня 2024

Як врятувати корову від теплового стресу

В умовах теплового стресу в корів знижується споживання корму, час румінаціі, вони не лягають відпочивати і важко дихають. Це призводить до ацидозу рубця, скорочення виробництва молока, маститу і проблем з ратицями. У довгостроковій перспективі наслідками теплового стресу є проблеми з відтворенням. Про це повідомляє Milkua.info.

Отож, пропонуємо чотири поради для виявлення і запобігання тепловому стресу:1. Охолоджуйте корів і забезпечуйте їх свіжою водою. У спекотні дні споживання води збільшується на 50%. Вона дуже важлива і для телят. Охолоджуйте корів за допомогою системи зрошення. Водночас застосовуйте вентилятори — додатковий потік повітря збільшує тепловіддачу шляхом випаровування води з поверхні шкіри та шерсті. Використання тільки води підвищує рівень вологості і може мати негативний вплив.

2. Скорегуйте раціон. Роздавайте корм вранці і ввечері, а не в спекотну частину дня. Щоб уникнути зниження pH в рубці, корм повинен містити буфер для підтримання стабільного рівня кислотності.

3. Продовжуйте вживати ці заходи і після спекотних днів. Створіть оптимальний комфорт для лежання і підтримуйте чистоту в стійлах.

4. Температура вух і харчова поведінка — ідеальні параметри для раннього виявлення теплового стресу.

Наслідками для молочних ферм, де корови страждають від теплового стресу, є втрати надоїв, більше хворих корів, більші витрати на лікування і в довгостроковій перспективі проблеми з відтворенням.

Зі Швеції до України заборонили ввозити птицю


Залишити коментар