Нд. 28 Квітня 2024

Секрети вирощування цвітної капусти

Цвітну капусту вирощувати доволі важко, через те отримати великі качани непросто. Щоб качанів було вдвічі більше, потрібно застосовувати простий засіб з аптечки.

По-перше, не варто купувати розсаду цвітної капусти на ринку. Досвідчені городники кажуть, що нерідко продавці поводяться не дуже чесно. А саме – вони вирощують розсаду з таких сортів капусти, які матимуть товарний вигляд, але не факт, що принесуть багатий урожай, пише Gazeta.ua.

Якщо ви хочете отримати дійсно хороший урожай цвітної капусти, то варто навчитися вирощувати розсаду. При цьому важливо вибирати такі сорти, які підійдуть для вашого регіону і погодних умов. Наприклад, є такі сорти цвітної капусти, які нестійкі до тривалої спекотної погоди або тривалих похолодань.

Якщо ви помилитеся з вибором, то капуста не буде зав’язувати головку.

Досвідчені городники радять зупинити свій вибір на гібридах. Причому це стосується не тільки цвітної капусти, а й інших овочевих культур.

По-друге, цвітна капуста дуже вимоглива до ґрунту – вона не буде рости в кислому ґрунті. Ця культура віддає перевагу лужним ґрунтам. Щоб розкислити ґрунт, можна використовувати крейду, гашене вапно або деревну золу.

Золу потрібно просто посипати навколо рослин або зробити витяжку із золи та обприскати капусту прямо по листу. Також золу можна підсипати прямо в лунки під час посадки розсади.

До речі, зола не лише добре розкислює ґрунт, але і добре позначається на зростанні цвітної капусти, тому що в ній є велика кількість макро- і мікроелементів.

Правила підживлення болгарського перцю


Залишити коментар