Скільки коштує найдорожча корова в світі

Рекордна вартість свідчить про генетичні якості нелорської породи худоби, а також про попит на високоякісних тварин із видатними генетичними характеристиками.

Вартість 4,5-річної корови нелорської породи на прізвисько Viatina-19 FIV Mara Imóveis нещодавно склала 4,3 мільйона доларів, що робить її найдорожчою коровою у світі з великим відривом. Про це пише Oddity Central.

Ціну Viatina-19 FIV Mara Imóveis вважають новою віхою для цієї породи корів, яку високо цінують у всьому світі за її якості. Відрізняючись яскраво-білим хутром, пухкою шкірою та великим опуклим горбом над плечима, нелори насамперед відомі своєю природною високою стійкістю до спекотної погоди. Велику роль у цьому відіграє їхнє біле хутро, яке відбиває більшість хвиль світла.

Нелорська худоба, названа на честь індійського округу Неллор у штаті Андхра-Прадеш, також володіє дуже ефективним обміном речовин, що дає їй змогу “процвітати” навіть на низькоякісних кормах. Неймовірно витривалі та життєстійкі, нелори можуть протистояти низці паразитарних інфекцій, а їхню міцну шкіру набагато важче пробити комахам. Ця порода також дуже легко розмножується, оскільки в самок ширші тазові отвори та більші пологові канали, ніж в інших порід великої рогатої худоби, а телята практично не потребують допомоги людини.

У Бразилії налічується близько 167 000 000 корів породи нелор, що становить близько 80 відсотків великої рогатої худоби в південноамериканській країні.


Залишити коментар