Цьогоріч лохинові плантації у Польщі дадуть менше врожаю

Лохинові плантації в Польщі нормально перезимували й пройшли весну, проте червневі заморозки завдали їм значної шкоди. Про це розповіла представник Польського ягідного кооперативу Домініка Козаржевська (Dominika Kozarzewska), пише FreshPlaza.

” Зимова погода мала обмежений негативний вплив на бруньки лохини, пошкодивши лише деякі сорти, здебільшого Блюкроп і Чандлер. Однак заморозки на початку червня призвели до значних збитків у деяких господарствах, іноді до 60%. Вплив заморозків був дуже різним, залежно від конкретного місця, тому важко оцінити їхній кумулятивний вплив на загальний урожай лохини в Польщі. Але через ці втрати ми очікуємо менший урожай, ніж у 2022 році”, – розповіла вона.

Експертка наголосила, що за останні роки в Польщі з’явилося багато нових плантацій. Однак останнім часом зростання виробництва лохини дещо забарилося.

“За останні п’ять років у Польщі відбулося безпрецедентне збільшення площ під лохиною, які 2022 року сягнули майже 12 тис. га. У деякі роки темпи зростання перевищували 20%, але між 2021 і 2022 роками вони впали до 8%. Вважається, що це зменшення пов’язане з дедалі меншою доступністю робочої сили. Однак обсяги, виробництва все ще швидко зростають, оскільки поля, закладені раніше, зараз виходять на повну продуктивність”, – додала Домініка Козаржевська.

10 областей отримають субвенції між областями


Залишити коментар