В Україні закрилася велика грибна ферма

Грибне і компостне виробництво компанії Верес в Каневі Черкаської області з липня 2023 припинило виробництво. Виробничі процеси припинені, обладнання законсервовано – повідомили в компанії. Подальша доля ферми і компостного виробництва невідома.

Компанія останнім часом пробувала знайти орендаря і зберігти виробництво, але це не вдалося.Грибна ферма Верес складається з 36 камер вирощування печериць по 700 м2 площі вирощування в кожній, що робить ферму найбільшою в Україні. В кращі часи виробництво компанії сягало 450 тонн гриба на місяць.

Компостне виробництво компанії виробляло до 3500 тонн компосту Ф2 на місяць. Завод працював з 2004 року. Причиною закриття ферми стали збитки, які ферма отримувала останнім часом, повідомило грибнеінформаційне агентство UMDIS.

В компанії працювало більше 200 людей, яким тепер портібно шукати нову роботу. Левова доля врожаю печериць збиралася для потреб власного консервного цеху – мариновані грибочки Верес відомі більшості жителів України. Скоріше за все виробництво маринованих грибів компанії також доведеться зупинити.

Пасічники з Хмельниччини виграли суд і отримають 212 тисяч гривень


Залишити коментар