Мʼясо з пробірки невдовзі може зʼявитися у ресторані

Компанії, що виробляють культивоване м’ясо, залучають мільярди доларів інвестицій. «На смак як курка». Це загальний огляд нового пробного продукту UPSIDE Foods: курка на клітинному рівні. Але філе не з бойні. Їх вирощують у біореакторах на міській фабриці в Каліфорнії.

Трохи більше десяти років тому лише кілька дослідників досліджували потенціал лабораторного м’яса. Перший у світі гамбургер з культивованої яловичини, який, як повідомляється, коштував $325 тис., приготував біомедичний інженер Маастрихтського університету Марк Пост, який їв його на прес-конференції в 2013 році, передає Nature.

У червні цього року регулятори США схвалили вирощене в лабораторії м’ясо, зробивши країну лише другою у світі, яка вивела цю їжу на ринок. Дві компанії, UPSIDE Foods у Берклі та GOOD Meat (належить Eat Just в Аламеді, Каліфорнія), тепер мають зелене світло на продаж своєї культивованої курки (з 2020 року невеликі кількості курятини GOOD Meat доступні для покупки лише в Сінгапурі).

Спостерігачі очікують, що принаймні один продукт буде доступний у американському ресторані цього року, навіть якщо спочатку продаватиметься зі збитком. Виробничі підприємства будуються, а інвестиції досягли $2,78 млрд, згідно з галузевим звітом.

І картоплю, і цибулю: в Україні створили гібридний комбайн

 


Залишити коментар