Польські фермери проти української малини

Асоціація польських садівників звернулася до прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького з проханням призупинити імпорт українських фруктів і ягід, що, за їхніми словами, призводить до різкого падіння попиту на місцеву продукцію й зниження цін.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Euractiv.

За даними польських фермерів, з України до Польщі було ввезено понад 40 тисяч тонн замороженої малини, що становить половину річного польського виробництва. У результаті багато виробників відмовилися від збору врожаю на тлі падіння цін.

“Ситуація на ринку малини, призначеної для експорту, є критичною. Закупівельна ціна постійно падає, а численні переробні підприємства оголошують про призупинення закупівель”, – наполягає голова Асоціації польських фермерів Мирослав Малішевський.

На цьому тлі близько 150 виробників малини розпочали протести в Люблінському воєводстві на сході Польщі проти лібералізації імпорту сільськогосподарської продукції з України, яку ЄС запровадив рік тому.

“Ми вимагаємо від Єврокомісії, щоб Україна запровадила найкращі стандарти виробництва агропродовольчої продукції в ЄС. Оскільки в України дешевша й менш якісна продукція, ми не можемо конкурувати з українськими виробниками”, – додав він.


Залишити коментар