Як правильно доглядати за мʼятою

М’ята – це рослина, яку додають у чай, безалкогольні напої, десерти та морозиво, тому ця ароматна “травичка” обов’язково має бути у вас на ділянці. В цій статті розповімо, що важливо враховувати під час вирощування м’яти. Де любить рости м’ята.

Для рослини підходить пухкий родючий ґрунт. Якщо в ґрунті буде занадто багато вапна, то м’ята трохи втратить аромат. Найгірше м’ята росте на глинистих ділянках. При виборі місця перевага надається сонячній відкритій ділянці, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Садити м’яту можна висаджувати навесні або влітку, приживеться у будь-якому випадку. Але майте на увазі, що вона росте дуже швидко та пускає довге щільне коріння, яке може забити інші рослини. Які рослини не варто садити поряд з м’ятою. М’яту не рекомендується садити поруч із рослинами, що мають слабку кореневу систему, особливо якщо коріння розташоване на невеликій глибині. Зокрема вона здатна знищити більшість видів зелені.

Поруч із м’ятою не садять петрушку, салат, базилік, зелену цибулю, редис. Як часто потрібно поливати м’яту М’ята добре почувається при нормальному рівні вологості, проте досвідчені садівники радять періодично обприскувати її, щоб вона не покривалася пилом.

Поливати потрібно досить часто, приблизно тричі на тиждень, але помірно. 


Залишити коментар