Вимоги до фруктових соків в Україні зміняться

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило проєкт наказу «Про затвердження Вимог до фруктових соків та деяких подібних харчових продуктів». Документ оприлюднено на сайті міністерства.

Згідно з пояснювальною запискою, метою документа є гармонізація законодавства України із законодавством Європейського Союзу у частині вимог до фруктових соків та деяких подібних харчових продуктів, призначених для споживання людиною, а також реалізація права споживачів харчових продуктів на отримання достовірної інформації щодо наявних в обігу фруктових соків та деяких подібних харчових продуктів.

«Проєктом наказу пропонується затвердити вимоги щодо термінології, якісних характеристик, маркування, етикетування фруктових соків та деяких подібних харчових продуктів з метою забезпечення безперешкодного функціонування ринку та створення умов для інформування споживачів про властивості цих продуктів, в тому числі шляхом їх маркування», — говориться у записці.

Пропозиції та зауваження до документу можна надсилати протягом місяця з дня оприлюднення у Міністерство аграрної політики та продовольства України: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, е-mail: t.starodub@minagro.gov.ua.

Кури без кліток: в ЄС планують запровадити новації у вирощуванні птиці


Залишити коментар