Зелений борщ смакує з кропивою
Навесні та влітку зелений борщ – страва номер один. Кожна господиня має секрети його приготування. Сьогодні ми пропонуємо спробувати цей рецепт, вам неодмінно має сподобатися.
Інгредієнти:
3 картоплини
4 яйця
150 г молодої кропиви
2 великі ріпчасті цибулини
2 морквини
2 корені петрушки
30 г пряженого масла
2 л овочевого бульйону
50 г щавлю
сіль
Спосіб приготування:
Вимити бульби, очистити та зварити у ледь підсоленій воді. Також зварити яйця. Кропиву ретельно промити, очистити від грубих стебел. Скласти кропиву у каструлю і залити киплячою водою на 2−3 хв, потім відкинути на друшляк, облити крижаною водою і змолоти на м’ясорубці. Цибулю дрібно посікти. Моркву і петрушку натерти на середній тертці. У пательні нагріти 15 г пряженого масла і, помішуючи, обсмажити коріння до золотистого кольору.
В іншій невеликій пательні нагріти решту масла. Додати до нього кропиву і тушкувати на малому вогні під кришкою 5 хв. Бульйон налити у каструлю і довести до кипіння. Гарячу картоплю розім’яти. Тушковану кропиву та смажені овочі перекласти у бульйон. Варити на малому вогні 5 хв. Щавель вимити й нарізати. Додати у бульйон з овочами разом із картоплею. Посолити до смаку.
Довести до кипіння і варити ще 5 хв на малому вогні. Розлити у тарілки, в кожну додайте яйця, розрізані навпіл. Можна подати з кислим молоком або зі сметаною. За бажання, замість кропиви можна використовувати лободу й іншу їстівну дику або городню зелень.
Залишити коментар