У комунальній теплиці на Полтавщині збирають урожай
Раніше в Опішнянській громаді на Полтавщині тепличний напрям не був розвинений. Однак із початком війни тутешні мешканці вирішили освоїти цю нішу.
У зведеній на території села Попівці теплиці першого (пробного) року висадили зелень — цибулю, салат, петрушку, кріп, кінзу, базилік. Значну частину вирощеного отримали місцеві дитсадки та школи, повідомляє Високий замок.
Нинішнього ж сезону сельчани спробували взятися за огірки. Ще наприкінці зими висіяли насіння у наповнені торфом стаканчики. А в середині березня отриману розсаду (майже 700 штук) висадили в ґрунт.
Доглядає за рослинами місцева жителька Тетяна Тен. Вона поливає рядки, підв’язує огудиння до натягнутих шнурків. Водночас обриває вусики, аби надаремно не використовували поживні речовини.
Тепер уже настала пора збирати врожай. Результати доволі втішні, адже щодня плодів більшає. До речі, вони екологічно чисті, бо кущики не підживлюють хімічними засобами. Натомість завезли гній, який лишився після ферми.
Таку безпечну та смачну городину жителі насамперед відправляють нашим захисникам на фронт. Також передають її закладам освіти, що функціонують на території громади.
Окрім того, у комунальному підприємстві висадили помідори. Тож із нетерпінням очікують результатів своєї праці.
Зрештою, ентузіасти і на цьому не думають зупинятися. У подальших планах — облаштувати ще чотири теплиці. Зараз виготовляють проєктно-кошторисну документацію та шукають кошти на будівництво.
Залишити коментар