Як змінилися ціни на мʼясо у травні
Незважаючи на нову хвилю подорожчання свинини, яка розпочалася у лютому, ціни на курятину та яловичину у супермаркетах дещо знизилися в кінці травня.
Про це повідомляє “Хвиля”, посилаючись на дані порталу Мінфін на 23 травня.
Ціни на свинину
У травні порівняно з квітнем середня вартість свинини у супермаркетах підвищилася таким чином:
- Грудинка – з 181,65 грн/кг до 182,61 грн/кг,
- Лопатка – з 183,64 грн./кг до 187,01 грн./кг,
- Ошийок – з 233,67 грн./кг до 243,77 грн./кг,
- Ребра – з 177,19 грн/кг до 177,49 грн/кг,
- Шашлик – з 191,66 грн/кг до 192,95 грн/кг.
Лише підчеревок у травні порівняно з квітнем подешевшав – з 176,67 грн/кг до 172,64 грн/кг.
Ціни на курятину
За місяць у супермаркетах подешевшало куряче філе та гомілки. Так, філейна частина змінилася в ціні з 142,64 грн/кг до 140,93 грн/кг, а гомілки – з 77,79 грн/кг до 68,45 грн/кг. Подорожчали тільки курячі стегна – з 107,48 грн/кг до 109,45 грн/кг.
Ціни на яловичину
Вартість яловичих ребер за місяць не змінилася – 152,98 грн./кг у середньому, а ось гуляш подешевшав – із 243,25 грн./кг у квітні до 232,31 грн./кг наприкінці травня.
Залишити коментар