Печиво “Сніжок” без яєць і без соди
Багато хто пам’ятає улюблене з дитинства печиво “Сніжок” у цукровій пудрі. Якщо вам теж подобається його смак або хочете приготувати печиво, ми зібрали для вас давні перевірені рецепти печива “Сніжок”: без яєць, на смальці, на варених жовтках, з дріжджами, амонієм, горілкою та оцтом.
Інгредієнти:
500 г маргарину кімнатної температури (можна маргарин навпіл зі смальцем)
600 г борошна
4 ст. ложки оцту
8 ст. ложок води
Спосіб приготування:
Усе замісити і покласти в холодильник, я ввечері замішую і вранці печу. Тоді розкачувати, можна різати квадратиками або смужками.
Можна робити печиво з начинкою: витиснути чарочкою, половину кружечків зробити з дірочками, спекти, на ціле печиво (без дірочки) покласти повидло, а іншою половинкою (з дірочкою) накрити і в пудру.
А можна начинку покласти всередину, а боки позащипувати, як вареники. Пекти при температурі 180 градусів, з духовки зразу в пудру. Печиво довго стоїть, не черствіє.
Залишити коментар