Чт. 21 Листопадаа 2024

Печиво “Сніжок” без яєць і без соди

Багато хто пам’ятає улюблене з дитинства печиво “Сніжок” у цукровій пудрі. Якщо вам теж подобається його смак або хочете приготувати печиво, ми зібрали для вас давні перевірені рецепти печива “Сніжок”: без яєць, на смальці, на варених жовтках, з дріжджами, амонієм, горілкою та оцтом.

Інгредієнти:

500 г маргарину кімнатної температури (можна маргарин навпіл зі смальцем)

600 г борошна

4 ст. ложки оцту

8 ст. ложок води

Спосіб приготування:

Усе замісити і покласти в холодильник, я ввечері замішую і вранці печу. Тоді розкачувати, можна різати квадратиками або смужками.

Можна робити печиво з начинкою: витиснути чарочкою, половину кружечків зробити з дірочками, спекти, на ціле печиво (без дірочки) покласти повидло, а іншою половинкою (з дірочкою) накрити і в пудру.

А можна начинку покласти всередину, а боки позащипувати, як вареники. Пекти при температурі 180 градусів, з духовки зразу в пудру. Печиво довго стоїть, не черствіє. 


Залишити коментар