У Володимира Леви з Кропивницького у квартирі зацвів бузок

У квартирі кропивничанина Володимира Леви зацвіли два кущі бузку. В одній з трьох кімнат чоловік облаштував теплицю. Розповів Суспільному, квіти у квартирі почав вирощувати понад 20 років тому. Це були нарциси, конвалії, проліски і тюльпани.

Ідея облаштувати теплицю у кімнаті, виникла п’ять років тому, каже чоловік. Починав з одного куща. Нині має їх два. Вони зацвіли фіолетовим та білим кольорами.

бузок
Два кущі бузку зацвіли у квартирі кропивничанина Володимира Леви. Фото: Суспільне Кропивницький

Володимиру Леві – 78 років. Каже, на світлинах він завжди з квітами. В них закохався, коли працював у тресті зеленого господарства. Це було в 1980 році. Там квіти садили в теплицях. Один кущ бузку зламався і він посадив його вдома.

бузок
Кропивничанин Володимир Лева. Фото: Володимира Леви

Відтоді, розповідає, почав вирощувати рослини в квартирі. У природі бузок квітне вкінці квітня – на початку травня. Для регулювання росту рослин використовує лампи.

Для бузку тримає температуру 13-16 градусів тепла. Щоб він розцвів саме в березні, каже чоловік. Весною вирощеними квітами він вітає жінок на роботі. “Минулого року року я також виростив квіти, але не подарував, війна завадила”.

бузок
Для регулювання росту рослин використовує лампи. Фото: Суспільне Кропивницький

Працює чоловік в державній фітосанітарній лабораторії електриком. Букети бузку привіз колегам.

Алла Барвінок говорить, на початку весни Володимир Лева завжди дарує квіти. “Минулі роки дарував нарциси, проліски, тюльпани. В цей тяжкий час святкувати не дуже хочеться, але потрібно. Хлопці наші кажуть: “Ви тримайтесь. Ми для того там і стоїмо, щоб ви тут мирно жили”.

бузок
Володимир Лева привіз букети бузку колегам. Фото: Суспільне Кропивницький

Зі слів Володимира Леви, такі моменти надихають його на продовження експериментів і поліпшують настрій.


Залишити коментар