Марокко – четверта країна за експортом цієї ягоди

За результатами 2022 року Марокко посіло четверте місце в рейтингу найбільших експортерів свіжої культивованої лохини у світі, залишивши позаду навіть США – країну, де, власне, колись і було окультурено цю ягоду. Загалом за минулий рік експортери з Марокко продали за кордон 53 тис. тонн свіжої лохини, і у світі виявилося лише три країни, яким вдалося перевищити цей показник. Це були Перу (277 тис. тонн), Чилі (105 тис. тонн) та Іспанія (87 тис. тонн).

– Фактичний експорт з Нідерландів тільки за 11 місяців минулого року виявився вищим, ніж у Марокко, склавши 104 тис. тонн. Проте, якщо врахувати обсяги реекспорту, то реальний результат Нідерландів виявиться набагато нижчим, адже за цей же період ця країна імпортувала 130 тис. тонн свіжої лохини, – повідомляють аналітики EastFruit.

Експорт лохини з Канади та США також був вищим, ніж марокканський, але тільки якщо враховувати обсяги поставок дикорослих ягід. Так, із 77 тис. тонн експорту ягід роду Vaccinium з Канади лише 18,8 тис. тонн було представлено культивованою лохиною. У США тим часом експорт культивованої лохини за 2022 рік склав 45,2 тис. тонн.


Залишити коментар