Чт. 28 Березня 2024

“Дамськимі коси”: японські дослідники відкрили новий сорт орхідей

Японські дослідники виявили новий вид орхідеї. Її рожево-білі квіти настільки ніжні й крихкі, що ніби їх виткали зі скла.

Про це повідомляє CNN.

Популяції нової орхідеї були виявлені в префектурі Токіо поблизу острова Хатідзьо, що надихнуло вид на назву Spiranthes hachijoensis. Дослідники розповіли, що кольори квіток S. hachijoensis варіювалися “від фіолетово-рожевого до білого”, а пелюстки мали довжину від 0,1 до 0,2 дюйма (3-4 міліметри).

Орхідеї цього роду — спіранти — називають “дамськими косами” за їх схожість з хвилястими пасмами волосся. Вони мають центральне стебло, навколо якого висхідною спіраллю ростуть крихітні дзвоникоподібні квіти, які можуть бути білими, рожевими, фіолетовими або жовтими.

Новый вид орхидеи

У Євразії, Австралії та Америці, як правило, у помірних або тропічних регіонах, існує близько 50 видів спірантес, і згідно з дослідженням, ці квіти відомі в Японії протягом сотень років.

Нова орхідея мала менші квіти з ширшими основами та більш прямими центральними пелюстками, ніж інші види Spiranthes. Окрім популяції Токіо, автори дослідження виявили S. hachijoensis в інших місцях.

“Ми були в захваті від того, що виявили новий вид Spiranthes. Це найвідоміша орхідея в Японії, яку плекали століттями”, — наголосив автор дослідження Кендзі Суецугу.

Новый вид орхидеи

Він зазначив, що виявлення нових видів рослин у Японії є незвичною подією, оскільки національна флора широко задокументована та вивчена.

Раніше ми розповідали:


Залишити коментар