В Україні планують розширити географію “митного безвізу” для підприємців

Border security personnel stand guard at Krakivets-Korczowa checkpoint on the border between Ukraine and Poland about 70kms from Lviv city on August 16, 2022, amid Russia's invasion of Ukraine. - Ukraine has launched five additional access points for trucks, buses and cars on the border with Poland, which will double the traffic capacity between the two countries. (Photo by YURIY DYACHYSHYN / AFP) (Photo by YURIY DYACHYSHYN/AFP via Getty Images)

Україна планує підписати «митний безвіз» із Обʼєднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ). Також в Мінекономіки розраховують на продовження дії безвізового режиму з Європейським союзом, Великою Британією та Канадою.

Про це під час Саміту експортерів від Forbes розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

«ЄС фактично вже прийняли рішення про продовження безмитної торгівлі. Наша задача, щоб так співпраця тривала до моменту повноцінного вступу України до ЄС», —  зазначила Свириденко.

Вона додала, що в майбутньому Україна має приєднання до «Угоди про транстихоокеанське партнерство» (CPTPP). Це відкриє можливість вільної торгівлі з Японією, Новою Зеландією та Австралією.

Нагадаємо,  1 жовтня 2022 року Україна в рамках програми з євроінтеграції долучається до Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей у торгівлі товарами. Ідеться про так званий “митний безвіз” – режим спільного транзиту (NCTS). Він передбачає, що український експортно-імпортний бізнес та перевізники матимуть можливість переміщати товари по всьому європейському регіону за принципом: один транспорт – одна декларація – одна гарантія.


Залишити коментар