Пн. 28 Жовтня 2024

Японія підвищить ціни на пшеницю

Фото з відкритих джерел.

Японія підвищить ціну, за якою вона продає імпортовану пшеницю вітчизняним борошномелам, починаючи з квітня, у середньому на 5,8% порівняно з попереднім роком, щоб відобразити вищі ціни на імпорт за останні шість місяців, повідомило міністерство сільського господарства.

Зростання цін становило б 13,1%, якщо розраховувати за стандартною формулою, але його знизили, щоб пом’якшити навантаження на домогосподарства, які страждають від зростання цін на товари, повідомили в міністерстві.

Тим не менш, підвищення вдарить по домогосподарствам, які вже борються з тиском вартості життя на тлі високої інфляції на продукти харчування та енергію.

Японія закуповує п’ять видів борошномельного зерна у Сполучених Штатах, Канаді та Австралії на імпортних тендерах і продає його місцевим борошномелам за цінами, які встановлюються двічі на рік.

Торік уряд відклав підвищення ціни на жовтень-березень.

За шість місяців, починаючи з 1 квітня, ціна продажу пшениці міністерством місцевим борошномелам становитиме в середньому 76 750 ієн ($575) за тонну, порівняно з 72 530 ієн ($545,90) у попередньому році.

Джерело: Nasdaq


Залишити коментар