Рецепт пісного шоколадного торта – спечіть й не пошкодуєте

Такий пиріг відмінно підійде для сімейного чаювання, а якщо є охота його можна перетворити в торт, розрізавши на коржі й перемастити улюбленим кремом, запевняє кулінарка Марина Хвіль.

Інгредієнти:

300 мл завареної кави

75 мл рафінованої олії

180 г цукру

40 г какао

300 г борошна

1 п. розпушувача

1 п. ванільного цукру

Для глазурі:

2 ст.л. какао

4 ст.л. цукру

3 ст.л. води

1 ст.л. олії

1 ч.л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

В місткості з’єднуємо каву+цукор+ванільний цукор. Перемішуємо, щоб розтанув цукор. Додаємо олію, знову перемішуємо. До рідини просіюємо борошно+какао+розпушувач. Перемішуємо вінчиком до однорідності маси.

Дно форми застилаємо пергаментом, виливаємо тісто. Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставимо випікатися на 30−35 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання залишаємо пиріг до повного вистигання.

Готуємо глазур: в каструльці з’єднуємо какао+цукор+крохмаль, перемішуємо. Додаємо воду та олію, ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо 1−2 хвилини. Знімаємо з вогню і даємо трішки охолонути.

Виймаємо пиріг з форми на блюдо, зверху поливаємо глазур’ю.


Залишити коментар