Копію весільного вінка з села Котівка презентують у США

На одному з рекламних екранів на Broom strееt у Нью-Йорку показують презентацію міжнародного івенту “i am u are”, що стартує 24 березня і має на меті відкрити світу сучасну Україну. Серед речей, якими пишається і які продемонструє під час цього заходу Україна – репліка весільного вінка з колекції “Баби Єльки”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ГО “Баба Єлька” і журналу VOGUE. UA.

“i am u are” — масштабний проєкт про креативну економіку України в США. Його головна мета — презентація сучасної країни та її креативників під час триденного заходу 24–26 березня 2023 року у Skylight at Essex Crossing, розташованому в центрі Нижнього Іст-Сайду — району з понад сторічною історією, що втілює автентичність Нью-Йорка і де народжуються світові модні, культурні та кулінарні тренди.

Саме там відвідувачі побачать копію весільного вінка з села Котівка Новомиргородської громади, оригінал якого зберігається в колекції «Баби Єльки», а саму ж репліку виконала відома майстриня Олена Мітюріна.

 До речі, репліка давнього воскового вінка з колекції “Баби Єльки”, прикрасила весняний випуск міжнародного жіночого журналу Marie Claire.


Залишити коментар