Пт. 10 Травня 2024

Котлети з буряка – смачно і корисно

Вінегрет, борщ та салат із часником далеко не єдині страви з червоного буряка, ще можна приготувати бурякові котлети. Смачні та ніжні з легкою кислинкою, яку їм дає яблуко, вони стануть чудовим варіантом для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту. Крім того, котлети з буряка можуть бути чудовим гарніром до будь-яких м’ясних страв, пише tochka.net

Інгредієнти:

2 середні буряки

1 яблуко

1 головка цибулі

1 яйце

80 г манки

сіль, чорний перець за смаком

рослинна олія для смаження.

Приготування:

Відвари буряки протягом 20 хвилин. Остуди, очисти і потри на дрібну тертку або подрібни у блендері.

Очисти цибулю та яблуко і теж перетри у блендері.

Додай яйце, манку, сіль та перець, ретельно перемішай і дай постояти 20 хвилин, щоб крупа розмокла.

Розігрій рослинну олію в сковороді та ліпи котлетки.

Для цього 1 ст. л. фаршу скатай в кульку і злегка приплюсни. Обсмажуй на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.


Залишити коментар