Все про весняний догляд за полуницями

Початок весни передбачає перші процедури живлення рослин – суниці, малини й інших ягідних і садових культур. Але для того, щоб уникнути перевитрат добрив і засобів захисту рослин, підживлення, зокрема обробки міддю, внесення фунгіцидів та інсектицидів, варто починати лише тоді, коли ґрунт прогріється до +5 ⁰С. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала консультантка з ягідництва Ірина Кобринець.

– Для тих, хто наразі у відкритому ґрунті розсипав по суниці частину добрив, вніс мідь, хорус і деякі інсектициди. Шановні, ви в курсі, що в більшості регіонів наші рослини ще сплять? – написала Ірина Кобринець. – Коренева система рослин пробуджується і починає працювати, якщо ґрунт прогріється до +5 ⁰ С.

При цьому, за її словами, велика кількість бур’янів за таких температур, які спостерігаються зараз, успішно проростають, а частина їх з перемінним успіхом не припиняла вегетувати.

– Вашу турботу і щедрість вони оцінять. Щедрість – тому, що добрива коштують дорого і зазвичай не для бур’янів призначені. Водночас правильне й ефективне використання добрив на будь-якій культурі – це ціла наука. Не всі ягідники працюють в однакових умовах: одні – з поверхневим поливом, інші – з крапельним, ще інші – поки що взагалі без поливу, – зазначила консультантка.

Відповідно, працювати з добривами за таких різних підходів потрібно теж по-різному, але в кожному випадку рішення мають бути виваженими та працювати на результат.


Залишити коментар