Ягідні “пристрасті”, або Які перспективи в лохини

Лохина – це та ягідна культура, яку переважно споживають у свіжому вигляді, тому ринок в Україні розвинений саме ринок свіжої лохини. Але після сортування у виробників завжди залишається відсоток так званих некондиційних ягід, які можна було б переробляти. Таку думку в ексклюзивному коментарю проєкту «Ягідник» висловила співвласниця фермерського господарства «Грасс Авеню»  Олена ВОРОБЙОВА.

– В Україні немає розвиненого ринку переробки лохини. А з цієї ягоди можна робити багато чого: і джеми, і добавки до йогуртів, і соки, і соуси, і вино, і лікери! Але чомусь переробники не хочуть цим займатися, адже у нас більше розкручена чорниця, тому вони перероблять саме її, – сказала Олена Воробйова.

За її словами, в усіх виробників є лохина, яка йде на свіжий ринок, але після сортування все ж таки залишається та частина ягід, яку можна було б переробляти:

– Така лохина є і в нас Зараз ми шукаємо покупця і на неї, але в нас немає часу шукати його і думати, приїде він сьогодні чи ні. Хочеться мати постійного партнера і постійний контракт. На таку ягоду ми маємо тару, в яку могли б фасувати цю лохину та відправили на підприємство, яке надалі заморозить її буде переробляти.


Залишити коментар