В Україні можливий дефіцит столового винограду
Українські аграрії вирощують недостатньо столового винограду навіть для внутрішнього ринку. Раніше дефіцит покривав імпорт, проте минулого сезону імпортували мало через карантини.
Про це у статті в журналі “Садівництво по-українськи” написав Андрій Гайдай, власник розплідника винограду “Виноград-Одеса”.
“Сьогодні столовий виноград у нас здебільшого вирощують у господарствах населення. Як результат, зазвичай на полицях супермаркетів ми бачимо переважно імпортну продукцію. Але не цього сезону. Європейці до нас свій виноград не везуть, бо в них зняли карантин і вони з’їдають усе самі. Тож в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку”, – зазначив Андрій Гайдай.
Він додав, що в господарстві “шалена черга” на тепличний виноград, хоча його зібрали небагато – лише 10 т.
“Ціна на виноград з поля в південних областях становила в середньому 50-60 грн/кг. У минулі роки була до 30 грн. Якщо валюта зросла в ціні на 30%, то виноград подорожчав на 80%”, – зазначив власник розплідника.
Раніше ми повідомляли: З найстарішої виноградної лози в світі досі роблять вино.
Залишити коментар