Пт. 19 Квітня 2024

Агровиробники можуть безоплатно отримати міндобрива

Невеликі українські агровиробники до 14 березня можуть скористатися можливістю безкоштовно отримати добрива для обробки озимих культур завдяки проєкту, що впроваджується Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Як уточнюється, вказаний проєкт спрямований на підтримку мікро-, малих та середніх підприємств в Україні, які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур. Щоб скористатися можливістю, агровиробникові необхідно подати заявку в ДАР у розділі «Доступні програми».

«Агровиробники зможуть отримати по 1 тонні мінеральних добрив для підживлення озимих культур (сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%))», – додається в повідомленні.

Заявку за цим конкурсом можуть подати фермери з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей. Заявники, які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі, зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.

«Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом», – додали в міністерстві.


Залишити коментар