Фонд держмайна виставив на аукціон спритзавод на Вінниччині

Фонд держмайна виставив на приватизацію Барський спиртзавод. Аукціон відбудеться 15 березня, стартова ціна становить 4,5 млн грн.

Спиртзавод припинив виробляти продукцію у 2009 році. Раніше на цьому підприємстві виробляли спирт-ректифікат, а також хлібопекарські та кормові дріжджі, повідомляють на сторінці Фонду у соціальній мережі.

До складу майна спиртзаводу входять 98 об’єктів нерухомості – цехи, спиртосховища, склади, свердловини та багато іншого. Площа приміщень активу становить 24884,2 м².

Спиртзавод потребує значних приватних інвестицій. Але особливості об’єкта дозволяють розгорнути тут виробництво спиртних напоїв, ліків та косметики, а також виробляти та зберігати сировину для хлібопекарської продукції.

У 2020 році спирткомбінат зазнав збитків на 1,8 млн грн, у 2021 – 2,9 млн грн, а 2022 року – 5,2 млн грн. Станом на кінець минулого року заборгованість спиртзаводу сягнула 31,5 млн грн.

Після відновлення приватизації ФДМУ вже залучив 1,24 млрд грн приватних інвестицій в аграрні активи. У 2023 році  планують приватизувати 28 спиртзаводів та 5 комбінатів хлібопродуктів.


Залишити коментар