Пн. 29 Квітня 2024

Робот-вулик працює автономно

На виставці сільгосптехніки World Ag Expo у місті Тулар (США) серед десятки переможців 2023 року віднесли роботизований вулик BeeHome на стенді Corteva Agriscience Center.

Про це повідомляє AgroTimes.

Автономний бджолиний будинок виробництва компанії Beewise на сонячних батареях піклується про своїх мешканців, бджіл, використовуючи штучний інтелект. Це дозволяє скоротити розпад бджолиних сімей на 80%, а експлуатаційні витрати знизити на 90%, повідомляють організатори виставки.

Робот-вулик самостійно визначає, коли колонія готується до роїння, і автоматично запобігає цьому завдяки регулюванню параметрів температури та вологості. Автоматично здійснюється збір меду та проводиться нехімічна обробка від шкідників. Також є віддалений доступ до управління вуликом та його даними, оповіщення про проблеми у режимі реального часу.

BeeHome автоматично виявляє загрози для колонії медоносних бджіл, таких як пестициди або паразитів. Роботизована система реагує на них у режимі реального часу у польових умовах. Цілодобове спостереження та лікування бджіл не потребують втручання людини. Пристрій сумісний з існуючими методами бджільництва та створеною інфраструктурою.


Залишити коментар