Сільське господарство у моїй кишені: новація турецького уряду

У Туреччині виконується урядова програма по створенню комп’ютерного додатку під назвою «Сільське господарство в моїй кишені». Він буде докладно висвітлювати стан справ, статистичні дані та масу іншої корисної інформації в різних галузях сільського господарства.

Створення додатку курирує Міністерство сільського та лісового господарства. І ось у рамках цієї програми, запрацював сайт balharitasi.tarimorman.gov.tr, який присвячений бджільництву Туреччини.

На ньому відображені докладні дані та статистична інформація про бджільництво країни. На карті показано кількість пасічників та бджолосімей по провінціях. Вказано кількість зібраного меду в цілому і на одну сім’ю. Названо сорти меду із зареєстрованими географічними назвами із зазначенням їхнього місця збору на карті. Відзначено провінції, що виробляють різні породи маток, їх характеристики та особливості.

Наприклад, на сайті можна дізнатися, що всього в Туреччині налічується 89 361 бджоляра, які тримають 8 733 394 бджолосімей і збирають 96 344 тонни меду (в середньому на сім’ю 11 кг).


Залишити коментар