Сб. 27 Квітня 2024

Власниця молочного підприємства на Харківщині змушена позбутися частини стада

корова

Власниця молочного підприємства “Юпітер” із Харківщини змушена позбутись частини корів, щоб врятувати стадо. Про це повідомляють vikna.tv.

Як зазначається, фермерка Наталія Коваль за декілька років разом з чоловіком створили ферму на 700 корів. Виготовляли молоко найвищого ґатунку, яке купували для дитячої молочної кухні та провідної міжнародної компанії.

Також вони робили сири і йогурти, створили пекарню, кондитерську і майстерню, де ділились своїм досвідом.

В окупації майже сотня тварин загинула. Заготовити сіно під час окупації не могли — земля замінована. До того ж власної техніки немає, а в сусідніх господарствах вона покрадена або спалена. Тепер фермери надоюють удесятеро менше молока, ніж до 24 лютого.

«Треба щонайменше рік, щоб досягти попередніх показників. Але вже сьогодні тварин нічим годувати. Кормів залишилося на місяць», — розповіла фермерка.

Наразі Наталія Коваль шукає підтримки українських і міжнародних партнерів, і вдячна всім, хто допоможе врятувати тварин.

«Спочатку я думала, що нас відштовхнули на рік, але зараз я розумію, що ми відкотилися років на п’ять. Але я впевнена, що ми переможемо і зможемо все відновити! І будуть в нас і школа-майстерня, і будуть до нас приїздити», — додала Наталія Коваль.


Залишити коментар