Єгипет різко скоротив виробництво часнику

Цього сезону Єгипет зіткнеться з падінням обсягів виробництва часнику до 50%. За словами пана Ентоні Міни (Anthony Mina), генерального директора E2M, це зниження є нормальним і відповідає циклу зменшення обсягів, що відбувається кожні два роки.

Ентоні пояснює: «Січень і лютий — найкритичніші місяці для виробництва часнику в Єгипті з погляду погодних умов. Поки що умови оптимальні, і ми очікуємо гарної якості продукції. Однак після двох років надмірного виробництва, цього сезону обсяги можуть зменшитися, тому що багато виробників зазнали збитків і скоротили свої площі». За словами виробника, цьому зниженню сприяє і політична ситуація у Східній Європі, передає EastFruit з посиланням на FreshPlaza.

E2M передбачала це зниження пропозиції, посадивши власні культури. Ентоні додає: «Коли ми тільки почали експортувати часник у 2015 році, ми закуповували його на пакувальних станціях, а потім безпосередньо у виробників. Сьогодні у нас є власні плантації часнику, щоб контролювати наші обсяги та забезпечувати стабільні постачання». Компанія експортувала свій перший контейнер часнику до Мельбурну, Австралія, у 2015 році. З того часу вона зберегла присутність в Австралії, Канаді, США та Тайвані, де E2M є провідним експортером часнику.

Виробник також контролює свої поставки, інвестуючи в обладнання: «Ми придбали першу машину для сортування часнику в Єгипті та навіть імпортували ці машини для перепродажу іншим експортерам у Єгипті. Наш бізнес заснований на якості та пропозиції популярних калібрів часнику для нашого ринку, а не на кількості».

E2M пропонує інші продукти, такі як цитрусові, гранати, цибуля, картопля, виноград, полуницю, фініки тощо.

«Щодо нашого часникового бізнесу, ми продовжимо виконувати наші контракти в країнах, де ми вже присутні, і ми плануємо вийти на інші ринки в Європі та Африці. Ми маємо відповідні розміри для кожного ринку як червоного, так і білого сорту часнику», — робить висновок Ентоні.


Залишити коментар