Від бананових шкірок розсада пишно цвіте

Мандарини – це не тільки зимові зернята, а й 3-4 кілограми (хто скільки подужає) цінного добрива. Посушити, змолоти, розчинити у воді для поливу розсади. Теж саме із банановими шкурками. Вони багаті на фосфор, калій, азот і магній. Від мандарин розсада буде міцною, а після бананів дасть пишний цвіт.

Якщо у вас залишаються у великій кількості шкурки бананів, то їх можна використовувати для усунення дефіциту калію у рослин. Брак цього елемента негативно позначається на засвоєнні азоту. Що призводить до млявою і слабкою розсаді. Приготувати «бананову» підгодувати дуже просто. Необхідно помістити в трилітрову банку шкурки від 3-4 бананів, залити їх водою і настоювати протягом 3 днів. Після закінчення цього часу калій вивільнитися з шкурок і наповнить собою воду. Якої потім потрібно полити рослини.

Гранатові кірки мають антимікробні, антипаразитарні та фітонцидні властивості. Шкірка граната містить значну кількість дубильних і вітамінних речовин. Багато фітопатогенних грибів і бактерій дуже бояться високих концентрацій цих дубильних речовин. Тому кірка граната і має свої цілющі властивості.

Щоби приготувати універсальне добриво для кімнатних квітів знадобиться шкірка граната, білі плівочки й перегородочки, що знаходяться всередині фрукта.

Зберіть кірки одного граната і залийте їх одним літром теплої води. Накрийте добриво кришкою і дайте настоятися впродовж двох діб в темному місці. Коли настій буде готовий, його потрібно процідити.

Добриво з гранатових кірок довго зберігати не можна, воно застосовується одразу після приготування.

Поливати рослини потрібно з розрахунку 3 ст.л. під кожну квітку. Напередодні квіти необхідно полити – все добрива вносяться у вологий ґрунт. Така підгодівля застосовується один раз на місяць.

Гранатовою підгодівлею можна і обприскувати квіти. Для цього настій необхідно розвести з водою 1:1.


Залишити коментар