Нові сорти цитрусових вивели в Уругваї

Мандарини та апельсини були випущені для ліцензування в Південній півкулі та Північній Америці. Програма селекції цитрусових Уругваю оголосила про випуск нових сортів мандаринів і апельсинів через Національний консорціум цитрусових.

цитЗгідно з програмою, сорти є результатом 30 років досліджень і розробок за участю Національного сільськогосподарського науково-дослідного інституту Уругваю (INIA) та Університету Республіки Уругвай (Уделар).

Сорти були «ретельно відібрані, охоплюючи широке ринкове вікно, і перевірені виробниками та споживачами», заявили в INIA.

Нові сорти були випущені цього року в Середземноморському басейні. Уругвайський цитрусовий консорціум тепер прагне розширити свої ліцензовані території до Південної півкулі та Північної Америки.

Відкрито новий конкурс для кандидатів на управління ліцензією на оцінку, розробку, виробництво та комерціалізацію нових сортів.

«Це чудова можливість посилити ринок і створити довгострокові науково-дослідні альянси для розробки нових сортів цитрусових», — сказав доктор Рівас, селекціонер і розробник сортів цитрусових INIA.


Залишити коментар