У Запоріжжі виготовляють унікальну крафтову олію за старовинною технологією
У Запоріжжі на дубовому пресі відтискають унікальну крафтову олію. Зокрема, цим займається місцеве підприємство Divo Maslo. Так, тут виготовляються олію з гарбуза, соняшника, кунжуту, кокосу, мигдалю, гірчиці, розторопші, волоського горіха, рижію, льону та іншої сировини, пише SEEDS.
Підприємство займається виготовленням згаданого продукту вже три роки. Дерев’яні преси, завдяки яким відтискають олію, засновники Divo Maslo створили власноруч.
У своїй технології вони використовують виключно холодний віджим. При цьому олія на жодному етапі не нагрівається, виключений будь-який контакт з металом. Всі етапи створення продукту Divo Maslo відкрито транслює в соціальних мережах, повідомляє newfood.media.
«Наш стародавній метод віджиму дозволяє зберігати всі найкорисніші властивості насіння та горіхів», – говорять представники компанії.
Зараз у їхньому асортименті 14 унікальних позицій. Найбільшою популярністю користується олія із льону. У свою чергу, найдорожчим є продукт із комину. Він коштує 700 грн за 200-мілілітрову банку.
Сьогодні Divo Maslo продовжує працювати у Запоріжжі, попри близькість до фронту, та збирає військовим кошти на дрон.
Залишити коментар