Червонокачанну капусту маринують 4 години
Інгредієнти:
600 г червонокачанної капусти
1 морквина
2 великі зубчики часнику
0,5 ст. ложки солі
Маринад:
1 ст. ложка цукру
1 ч. ложка зернят коріандру
1 лавровий листок
8 горошин чорного перцю
250 мл води
50 мл яблучного оцту
1 ст. ложка насіння кропу
Спосіб приготування:
Червонокачанну капусту нарізати якомога тонше, бо вона грубша за білу. Моркву натерти на грубій тертці, додати до капусти. Туди ж додати натертий на дрібній тертці часник та сіль.
Маринад. У ківш покласти всі інґредієнти, крім оцту. Довести до кипіння і варити 2 хв. Влити оцет і знову довести до кипіння. Вилити маринад у миску з овочами, процідивши його через друшляк, щоб прянощі не потрапили в капусту.
Все добре перемішати. Дати охолонути й перенести в холодильник на 3−4 год. Подавати, присмачивши соняшниковою олією
Залишити коментар